joi, 4 octombrie 2018

10 produse pe care ar trebui să le ai în garderobă

Să-mi pun pălăria de fashionista pentru voi astăzi este un pic cam complicat. Vedeți dumneavoastră, stimată audiență, nu-mi intră pe cap!


 
*imagine din arhiva personală, autorul desenului: eu

Aș putea începe cu dramaticul „noi femeile știm cât de greu este să găsim ceva de îmbrăcat”, dar cred că ne-am cam săturat să ni se spună că facem pagubă în bugetul familiei. La urma urmei: dacă nu avem o ținută pe măsură suntem plictisitoare, dacă ne ducem la cumpărături și ne echipăm să se întoarcă capetele după noi, suntem fițoase... Eh... e greu să fii femeie! Dar să revenim la tonuri mai optimiste. Ca să împăcam și capra și varza (cum e vorba românescă) trebuie să ne bazăm pe accesorii! Dar, pentru a putea folosi la adevărata lor valoare accesoriile, ne trebuiesc haine pe măsură. Eu nu mă dau mare expertă, dar tot trebuie să mă îmbrac. Așa că, pentru viața de zi-cu-zi putem vorbi despre câteva articole salvatoare.
1.       Cămașa albă.
Oricât de mult mi-ar displace cămașa albă, este obligatorie. Se poate asorta cu orice, poate fi sobră sau sexi – după gust – și se găsește în nenumărate variante (simplă, cu guler, dantelată, apretată etc.) Și, dacă sunt într-o stare de spirit corespunzătoare, chiar îmi place și cămașa albă.

*imagini preluate din arhiva answear.ro

2.       Paltonul.
Pentru toamnă și începutul de iarnă, paltonul este un must have - ca să ne englezim nițel. Desigur eu prefer roșu, dar puteți merge pe nuanțe potolite de crem, gri sau negru, dacă nu vreți să săriți prea mult în ochii celorlalți.

 

*imagini preluate din arhiva answear.ro
 
3.       Să vorbim despre ghete.
De ce sunt ele importante? Apără de frig și pun în evitență piciorul atunci când sunt purtate cu un ciorap și o fustă trei sferturi (sau mai scurtă). Negre, se pot purta cu orice. Negrul, noul roșu cum scria pe internet la un moment dat...
4.       Bulgi, blugi, blugi.
De când am fost invadați de moda occidentală, blugii sunt disponibili peste tot, în diverse forme. Clasic sau modern, blugul rămâne cel mai purtat tip de pantalon și, atâta timp cât nu ne luăm o culoare prea țipătoare, poate fi asortat cu orice.
5.       Geaca de blugi.
Ca să nu mă repet, aceleași argumente ca mai sus. 😁😁
6.       Rochia elegantă.
Vrem nu vrem, oamenii ne judecă. De asta ne ducem așa des la cumpărături, dragi bărbați. O rochie elegantă trebuie să fie nereu la-ndemână. Că doar vorba aceea: când ți-e lumea mai dragă te cheamă lumea la o nuntă, botez, petrecere! Și trebuie să fii la înălțime.
*imagine preluată din arhiva answear.ro

7.       Geanta.
Bărbați, voi puteți umbla cu mâinile în buzunare, dar noi nu. Geanta, fetelor! Fără ea nu merge treaba! Alegeți ce vă place, dar țineți cont că o geantă neutră ca model și culoare permite mai multă flexibilitate.
8.       Pantoful cu toc.
Că tot vă spusei una și alta despre înălțime, nu putem trece peste pantoful cu toc... e imposibil. Nu recomand tocurile de 15 cm. Ba char vă asigur că vă afectează oasele, dar sunt câteva modele de pantofi care au un toc jos sau mai lat și care #rezistă. Eu prefer pantofii fară toc. Nu că aș fi eu vreo girafă, dar pot fi elegantă și fară tocuri. Trebuie doar să conving generații după generații care s-au chinuit pe „papainoage” de asta... Cred că majoritatea țin de tocuri din reflex.
9.       Adidasul.
Fie că facem alergarea de dimineată sau crosul zilnic să prindem autobuzul la muncă, adidașii sunt eroi noștri. Credeți-mă: alergatul în pantofi se poate solda cu un picior în ghips. Dacă v-ați plictisit de mărcile deja cunoscute, încălțămintea sport din gama New Balance s-ar putea să vă placă.

*imagine preluată de pe answear.ro

10.   Ținuta casual.
Că tot veni vorba de sport, vă cobor de pe tocuri și vă sfătuiesc să vă îmbrăcați comod. Nimic nu se compară cu libertatea de a sta cu călcâiul pe sol și cu brațele înt-o bluzică lejeră de bumbăcel. Pentru activitata de zi cu zi, plimbatul copilului prin parc, munca de teren, e mai bine să ne bucurăm de o ținută comodă.
*imagine preluată de pe answear.ro

Cam atât vă pot spune azi destre haine. Voi ce 10 articole vestimentare considerați că nu pot lipsi din garderoba voastră?


Articol scris pentru SuperBlog 2018.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu