joi, 18 octombrie 2018

Cum să stângi bani albi pentru zile negre

Articol scris pentru SuperBlog 2018
De data asta chiar n-a trebuit să inventez nimic! Recuperez la proba următoare, nicio grijă.😊
Sponsorul probei: Școala de bani by BCR


Din păcate nu putem să trăim fără bani. De aceea avem nevoie de o școală care să ne ajute să îi gestionăm. Nu vă supărați pe mine că va trimit la școală. Și eu m-am dus.
A început cu o vizită la banca BCR. Am intrat, am trecut pe lângă o pancartă mare lângă intrare și mi-am plătit proforma – despre asta poate vă povestesc cu altă ocazie. La ieșire, cu aerul relaxat al cuiva care a plătit ceva la reducere, m-am oprit să citesc ce scrie pe pancartă.
Școala de bani 
imagine din arhiva personală, materiale distrinuite de Școala de bani
Un nume extraordinar de atractiv, automat în capul meu a apărut imaginea aceea din desene animate în care se scurg bani din cer. Următorul lucru pe care l-am făcut a fost să întreb gardianul ce e cu școala asta de bani. N-am apucat să înțeleg ce mi-a răspuns. O domnișoară vigilență de la unul dintre birouri m-a poftit să-mi explice. Cum ne situăm pe ultimul loc la capitolul educație financiară conform Uniunii Europene, programul a fost conceput pentru a remedia această problemă.
După câteva întrebări generale am programat o întâlnire dintr-o zi de joi, respectiva urmând să mă contacteze telefonic pentru confirmare.
Vă spun sincer că, din momentul în care am ajuns acasă, am uitat de curs. Dar ei , cei de la bancă, n-au uitat de mine! M-au anunțat să vin și am venit. Am fost condusă în camera special amenajată de la etaj, unde erau încă 10 inși sau un pic mai mulți și așa a început cursul meu despre bani.
Cursul este ținut de angajații BCR și nu promovează nici un serviciu sau produs al băncii. Scopul cursului este de a provoca cheltuirea responsabilă a venitului personal și educația financiară.
Pentru asta ni se oferă o metodă de a calcula venitul și cheltuielile lunare împreună cu o serie de metode de a rezista tentației de a face cumpărături. Cuvintele cheie sunt, bineînțeles, independență financiară și cum să o atingem.
Schema cursului este bazată pe studiile a doi cercetători americani adunate în cartea „Milionarul de lângă noi”, adaptată desigur la realitățile din țara noastră.

imagine din arhiva personală
Materiale distribiute de Școala de bani

Pe lângă acest curs în sine, obținem accesul la platforma on-line: Laboratorul de cariere → Școala de bani → Modulul Jurnalul Financiar ș.a.
Aici sunt nenumărate progrămele care pot ajuta la dezvoltarea performanțelor noastre de a economisi.
Pașii pentru a deveni independent financiar
Acum, că v-am spus despre program, să vă spun și câteva dintre lucrurile pe care le-am aflat. Cum să faci bani sau o parte din strategiile care dau rezultate:
* metoda zgârcitului - amâni să cumperi ceva pentru ziua următoare, poate îți dai seama că nu-ți trebuie sau uiți;
* bani la pușculiță - doamnele care au susținut cursul mi-au povestit cum există opțiunea de a-ți bloca o sumă mică de bani în contul băncii astfel încât să nu îi poți retrage. 5 lei în fiecare lună devin, în timp... mai mult.
* un venit pasiv - genul de venit pe care nu trebuie să îl gestionezi în mod constant, de exemplu: publici o carte sau vinzi un set de cursuri video; 
* „cere bani de la ai tăi” - metoda preferată a copiilor; o folosim și când creștem. Trebuie să fim respectuoși cu părinții noștri, au și ei cheltuielile lor.
Ca o informație suplimentară, există module concepute și pentru copiii de clase primare, așa că , dacă sunteți părinți, puteți începe să-i pregătiți deja solicitănd cursul la școala dumneavoastă. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu