marți, 16 octombrie 2018

O casă ca nimeni alta

Acest articol este scris pentru Proba a 5-a SuperBlog.
SuperBlog este un concurs de scriere creativă.
Imaginile din postare sunt oferite de sponsorul probei.
Sponsorul probei curente este AIA Project.Chiar și într-un univers paralel, unde toți oamenii ar avea bani să-și facă o casă și ar exista loc suficient pentru a construi acea casă, am avea nevoie de consiliere profesionistă!
Eu, dacă aș vrea să construiesc o casă de la zero nu aș ști de unde să încep. Știu și eu că pe lumea asta există arhitecți, așa că probabil aș desena un cub sau un paralelipiped căruia i-aș pune niște dreptunghiuri pentru geamuri și uși. Cam acolo s-ar opri planul meu exterior. Interiorul ar fi o serie de x-uri puse după ureche în locurile unde aș crede eu că ar sta bine o ușă, o canapea, un perete de siguranță... Pe scurt, s-ar răsturna în capul meu înainte să o fi terminat.
Să presupunem totuși că sunt un geniu – sau că am apelat la un birou de arhitectură – și reușesc să pun acea casă pe hârtie în așa fel încât să nu se dărâme. Aș putea s-o construiesc? Nu. Mi-ar trebui n-șpe mii de aprobări al căror nume nici măcar nu-l știu, darămite să le mai și pronunț corect. Și atunci, ce fac? Rămân cu minunea mea de casă pe hârtie?
AIA Project - Birou de proiectare zice că îmi poate rezolva toate problemele.
Nu știu dacă terenul x poate susține o casă - află ei pentru mine.
Nu știu ce aprobări îmi trebuie să mi se accepte proiectul - știu ei.
Trebuie să alerg după aprobările respective - nu, nu eu, aleargă ei.
Nu știu ce îmi trebuie să încep construcția - știu ei și evident rezolvă problema pentru mine.
Încep construcția - aceeași ei.
Am terminat, dar mai sunt câteva „chichițe” legislative de rezolvat - le rezolva tot AIA Project.
Doamne, „ce bine că ești”, vorba poetului! Și nici măcar nu sunt dintr-un univers paralel!
Așadar, cum totul este rezolvat, eu nu trebuie decât să visez la propriul meu conac. Bineînțeles că e un conac. Doar nu visam la o căsuță, doar visez aici!În primul rând este 100% ecologică. Pe undeva aș strecura și o masă din lemn masiv, pe care aș adăuga-o doar dacă ar fi cumva din vreun lemn reciclat de pe nu știu unde. Asta așa, ca un moft. Se taie prea mulți copaci și avem nevoie de ei, oameni buni. Datorită lor respirăm. Vreau să vad și eu pădurile acelea cu arbori seculari ce se întind până la cer, dar nu am unde: i-au tăiat aproape pe toți și alții în locul lor nu au mai lăsat să crească!
Să revenim la casă. I-aș pune un etaj, doar ca să pot avea o scară în spirală. Pe undeva aș include un geam rotund la care să adaug un pervaz generos ca o băncuță pe care să mă pot așeza și de care să mă pot rezema când vreau sa citesc o carte, să privesc pur și simplu în grădină – fiindcă voi avea o grădină, cel puțin una.
Camere luminoase pe cât se poate, neapărat un beci pentru conserve și depozitare. Un pod în care, dacă nu am ce înghesui, să-l transform în cameră de pictură, citit, relaxare ... Înțelegeți ideea.
Gradina: una în fața casei, plină cu flori sau pomi, sau ambele. Una în spatele casei unde să plantez o livadă sau... câte altele!
Nu știu ce mă voi face cu factura la căldură... Ba știu! O să construiesc o casă autosustenabilă. Așa nu va fi sfârșitul lumii când va ninge.
 Și cu toate ideile astea simpatice mă poate ajuta AIA Project -Birou de proiectare, experții lor pregătiți să-mi fie alături în fiecare moment. Ce noroc pe mine! Dacă nu sunteți într-un univers paralel și aveți nevoie de ajutor pentru un proiect de casă, încercați și oferta AIA Project.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu