Pagini

joi, 8 noiembrie 2018

Despre Japonia - cum să ajungem pe acolo

Articol scris pentru SuperBlog 2018


Astăzi este o zi importanță pentru mine. Trebuie să îmi fac curaj și să vă mărturisesc mica pasiune pe care o am pentru Japonia și cultura lor - în special pentru artă. 

Atracția mea pentru cultura japoneză a început odată cu Sailor Moon. Pe vremea aceea nu știam prea multe despre japonezi, dar anii au trecut și eu am mai aflat câte ceva... Printre altele, am aflat că japonezii nu arată ca desenele animate (ochii mari, picioare lungi și superputeri – bine, pe ultima o știam deja, am fost un copil precoce). Totuși, faptul că oamenii aceștia aveau ațâta imaginație și cum reușeau să realizeze desenele acelea atât de bine m-a fascinat.
Da. Ceea ce m-a atras cel mai mult la Japonia a fost partea de imagine și valoarea acestea în societate. 
Al doilea contact cu Japonia l-am avut când a apărut filmul „Memoriile unei Geisha”, film bazat pe o carte care a creat furori și a dus la adevărate dezbateri despre: ce a spus corect și ce a spus greșit Arthur Golding. 
La momentul respectiv, eu vedeam doar niste fete micuțe, machiate frumos, cu părul foarte negru într-o lume TV unde blondele mai mult dezbrăcate și cu picioare până în gât defilau. (Nu prea mă uitam la filme de epocă atunci). Decorațiunile, chimonourile colorate, politețea, ce mi se părea dusă la extrem, mi-au stimulat imaginația. Ce mi-am dorit la momentul respectiv a fost să văd lumea respectivă mai de aproape. Găsisem niște forumuri pe care se postau cuvinte traduse din limba japoneză și reguli de gramatică... Au fost niște ani frumoși!
A mai trecut ceva timp și, acum, deși nu pot spune că am învățat o grămadă despre limba și cultura japoneză, și nici nu pot afirmă că am citit romanul menționat în paragraful anterior, încă îmi mai place să vad și să citesc lucruri legare de partea intorică și tradițiile din Țara Soarelui Răsare. (Partea de tehnologie artificială, pe care o promovează extrem cercetătorii japonezi, mă lasă rece din păcate... Uneori chiar mă sperie!) 
Îmi plac peisajele, imaginile cu temple și stampele japoneze. Mai nou am descoperit și cultura lor pentru miniaturi și teatrul de păpuși. Pe scurt, mi-ar plăcea să merg pe acolo cândva! Atât în Tokio cât și la Kyoto (centrul istoric al țării) și prin împrejurimi pentru a admira peisajere acestei țări pline de mistic. 
Este greu să organizez de capul meu o excursie atât de complexă, așa că, în momentul în care Exact Travel mi-a adus la cunoștință că se ocupă de așa ceva, i-am ascultat cu mare atenție.

Japonia cu Exact Travel Club

Mi-au căzut ochii pe excursia organizată cu ocazia abdicării împăratului actual în 2019. Este organizată în mai, când înfloresc cireșii – unul dintre cele mai frumoase perioade pentru a vedea această țară.

  • Turul obiectivelor principale din cele mai importante locuri din Japonia: Tokyo (capitala)  –  Kamakura – Tochigi - Hakone (Muntele Fuji) – Kyoto – Nara – Osaka –  Miyajima – Hiroshima. Un circuit care reușește să cuprindă cele mai importante locuri de văzut din Țara Soarelui Răsare!
  • Circuit în Japonia cu ghid vorbitortor de japoneză și ghizi locali pentru fiecare loc în parte
  • Grup organizat
  • Bilet de avion, hotel, taxe de aeroport, unele mese incluse în preț
  • Plimbare cu feribotul 
Un motiv în plus să apelez la ei ar fi cei 20 de ani de experiență pe care o au în organizarea de circuite în Japonia. Au organizat excursii în diverse perioade în care sunt serbări culturale în această țară (cu ocazia faimoasei sărbători a florilor de cireși, în Kyoto, în Tokio etc.)
Ieri chiar m-am uitat la traseele lor din Coreea, o altă țară pe care mi-aș dori s-o văd. K-dramele și K pop-ul sunt de vină... Una peste alta, ofertele lor sunt frumoase. Vă invit să vă uitați pe ofertele și vacanțele lor. Puteți să aflați câteva lucruri noi despre Japonia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu