marți, 27 noiembrie 2018

Fapte bune de Crăciun cu BCR

Articol scris pentru SuperBlog 2018
 
De Crăciun, fii mai bun, fii adevărat!

Bursa binelui
– așa vine vorba.
Pasionat de jocuri, competiție și fapte bune? O combinație cam ciudată, dar cu aplicabilitate pe ziua de azi. Nu vă încadrați? Articolul vă este dedicat și dumneavoastră. Eu nu uit pe nimeni.😁
Bursa binelui este un program al BCR prin care oricine poate contribui, fie ca voluntar, fie prin donații, la sponsorizarea diferitelor ONG-uri. Fonduri pentru cadouri de Moș Crăciun, găsirea unor stăpâni iubitori pentru animale abandonate, programe culturale, tot ce va place! Programul este adresat oricui dorește să ajute din puținul său pe altcineva. Funcționând ca o platformă de crowdfunding (sponsorizare colectivă), Bursa Binelui organizată de BCR, premiază anual primele trei programe cu cei mai mulți susținători, dublând sumele pe care aceștia au reușit să le strângă. Pentru cei cu dor de victorie, aici e de voi. Vă puteți susține ONG-ul favorit să câștige.
Fundraising-ul este un procedeu, încă de mare actualitate, prin care o organizație oferă publicului de rând oportunitatea să susțină o cauză în care crede sau să ajute un nevoiaș, chiar dacă nu-l va cunoaște poate niciodată. Case de copii, azile de bătrâni, spitale aflate în zone izolate, sau centre de ajutor social, toate au nevoie de fonduri, iar acum, înainte de sărbători, putem să le înseninăm un pic zilele prin contribuția noastră.

Zeciuiala!

Atunci când își cumpărau ceva, când primeau bani sau când voiau să li se întâmple ceva bun, oamenii ofereau bani. O sumă adesea calculată la 10% din ce obțineau, pentru a păstra binele de partea lor.
„Ți se întâmplă ceva bun, dă și tu ceva în schimb!”
Este un gând bun, care vă va ajuta să deveniți „mai buni”. După fiecare cumpărătură pe care o faceți pentru sărbători, puneți câțiva leuți separat. Când se strâng mai mulți, dați-i cuiva care are nevoie sau folosiți platforma online de care v-am vorbit și ajutați pe cineva de acolo. Nu vi se percepe nici un comision pentru tranzacții. Puteți face fapte bune pe tot parcursul anului cu ajutorul Bursei Binelui, dar acum, că mai e puțin și vine Decembrie, avem un motiv în plus.
A fost Black Friday, vine perioada cadourilor, poate sunteți în post... E un moment foarte bun să vă alegeți pe cineva să ajutați.
Nu puteți ajuta din diverse motive, dar cunoașteți o organizație care are nevoie de fonduri. Recomandați-le să-și facă un cont și să se înregistreze pe platforma Fapte Bune BCR. Nu îi veți ajuta financiar, dar, prin dumneavoastră vor avea șansa de a fi ajutați de oamenii care deja donează pentru cauze similare. Tranzacțiile se fac online, prin EuPlatesc.ro. Ei garantează siguranța datelor personale și datorită lor nu se percepe acel comision de care v-am spus mai devreme. Nu ratați ocazia de a face fapte bune. Platforma e deschisă tot timpul anului. înregistrarea ONG-ului pe platformă este foarte ușor. Se creează mai întâi un cont, apoi se urmează niște pași explicați la rubrica Ajutor
Gândiți-vă la copiii care visează la cadourile de la  Moș Crăciun. Pentru voi este doar o campanie, pentru ei este un strop de speranță, pe care tot voi puteți să-o transformați într-o reală bucurie!
 
Sărbători fericite! Ho! Ho! ho!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu