duminică, 11 noiembrie 2018

Halate, costume, bluze și uniforme

sursă: eHalate.ro
Acum cîțiva ani mă uitam mereu la Anatomia lui Grey. Era la modă și, oricum, eram în urmă...
Doctorițele erau mereu îmbrăcate în halate medicale și unifoeme albastre... sau erau verzi? și făceau mai mult sex decât să trateze pacienții... Nici acum n-am văzut finalul. Cred că orice serial care începe să-și omoare personajele pentru un plus de dramă a lungit povestea prea mult.
Uniformele lor erau mereu impecabile și am învățat în timp că folosesc doar culori care ajută la vederea clară a fluidelor în sala de operație (vrede și albastru deschis).
Asistentele nu erau foarte interesante, dar îmi amintesc că aveau uniformă roz. La un moment dat mi-am pus întrebarea: „De ce nu au și ei uniforme mai frumoase?” Răspunsul este foarte simplu. Sunt cadre medicale, nu sunt puse acolo să arate bine. Deși auzim zilnic cum femeile frumoase au succes pe lângă doctori, e bine să ne păstram optimismul și să credem că, atât femeile, cât și bărbații din sistemul medical sunt acolo pentru că pot salva viețile oamenilor și trata bolile corect.
Acum că am fost optimiști, să vedem câteva uniforme frumoase care ar putea destinde atmosfera în cabinetul medical.
Uniformele de asistente pot avea diverse culori, sau imprimeuri ca să atragă. Mai ales copiilor le-ar prinde bine să albă la ce se uita când trebuie să facă injecție. Vizualul este un aspect important al vieții noastre. Ne poate face viața mai frumoasă sau ne poate crea disconfort. Oricât am vrea să evaluăm lumea bazându-ne pe valorile care nu se văd, trebuie să recunoaștem că nu se poate.
Uniforma este unul dintre aspectele branding-ului unei firme, în cazul nostru a unei clinici. O reputație bună este benefica unei clinici, permițând atragerea unor noi fonduri, a unor noi pacienți. La rândul lor, mai mulți pacienți înseamnă fonduri pentru echipamente noi, performante, care să ajute la rândul lor munca medicilor/asistenților în tratarea bolnavilor. Deși aceste aspecte se regăsesc mai ales la clinicile particulare, uniforme folosesc și în spitalele publice. O uniformă în îngrijită inspiră încredere și profesionalism. Nu trebuie neglijată!
Am selectat câteva bluze medicale cu imprimeuri care mi-au plăcut (sursă: eHalate.ro).

 
Acum că ne-am clătit ochii împreună vă doresc să nu aveți nevoie să vizitați spitalele prea curând, iar dacă o faceți să fie doar pentru controale de rutină.
Tot pe site sunt și diverse echipamente de lucru.
Sănătate!


Artiol scris pentru SuperBlog 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu