duminică, 18 noiembrie 2018

Și la Royal Boutique ne-am dus!

Articol scris pentru Proba 20, SuperBlog
Imagini oferite de Royal Boutique Hotel Poiana Brasov + sursele citate

I-am zis „Da”.
Ne-am pus poze pe facebook, din acelea în care eu am inelul pe deget și spun tuturor că am zis „da”, iar el pune aceeași poză în care zice că i-am zis „da”. Dar n-a fost destul... Așa că, a vrut să mă audă și toate rudele noastre, cu tot cu vecinii și prietenii, spunând „da” și, cum ni se spune de mici că orice fată visează la o nuntă ca-n povești, am acceptat să punem pirostriile. Până aici, totul bine. De aici înainte, a început coșmarul.
Înainte să mă întrebați, vă spun că ne-am gândit să angajăm o agenție, dar când am văzut prețurile ne-am enervat. „Ne putem mobila casa de banii respectivi”, a zis el (ceea ce am și făcut), așa că am recurs la sfaturile unei prietene care tocmai făcuse nuntă cu două luni în urmă. Ea ne-a dat toate detaliile din lume și ne-am dus - întins - la Royal Boutique Hotel, Poiana Brașov. Ne-a spus că dacă dorim un salon de nunți în Brașov, acesta este el!

Imagine de pe pagina facebook Royal Boutique Brașov
Acolo beneficiem de peisaje minunate, sală suficient de mare pentru lista noastră provizorie de 78 de inși, la care s-au adăugat, în ciuda eforturilor de a păstra numărul fix, cunoștințele noi din anul care a urmat până la nuntă... Destul cu invitații, eu sunt vedeta!
Abia am găsit rochia perfectă! Viitorul meu soț s-a „rezolvat” cu șase luni în urmă. Băftosul! El și-a luat costum alb, găsit în primul magazin cu haine de lux în care a intrat. Doamne, ce geloasă sunt!
Desigur, este numai vina mea! În primul rând, eu nu mă puteam mulțumi cu o rochie plictisitoare! Eu trebuia să arăt divin cu o rochie care nu s-a mai văzut! Acum stau cu ochii la mine în oglindă și încerc să nu oftez la gândul că o voi purta doar odată... Trebuia să fi făcut o nuntă simplă cu zece invitați, la marginea unei poienițe pline de flori, dintr-o rochiță albă de vară și cu zero tam-tam. Atunci nu mă mai stresam atâta!
Totuși, am ajuns până aici, mergem mai departe. Lasă, că mâine ne ducem pe munte în cele mai sportive ținute din lume! Sper să nu-mi scrântesc glezna diseară. Am tocuri de 13 cm și intenționez să dansez pe ele! „De ce?” vă întrebați. Păi, e nunta mea, n-o s-o petrec stand pe scaun!?
Acum am vorbit destul despre mine și cât de fericită și cat de mândră sunt că mă mărit cu cel mai grozav bărbat din lume. Să vă spun ce am pregătit pentru invitați. Oricât de importantă mă cred eu, ca mireasă, trebuie să ofer invitaților mâncare și muzică bună. Pentru cei care nu au venit cu mașina, am organizat autobuz ca să-i aducă și să-i ducă de la hotel, iar celor care au dorit să stea peste noapte le-am căutat camere alăturate de ale noastre (v-am spus că la închirierea sălii, am primit cazare în Poiana Brașov, mai precis, în hotel,  2 camere matrimoniale gratis? Am uitat. Revenim.)
Totuși, pe acești oaspeți am avut grijă să nu-i avem prea aproape... Vrem să dormim după nuntă, să ne bucurăm și noi de munte ziua următoare...
O nuntă, din punctul meu de vedere, este memorabilă prin cum te face să te simți când ești acolo. Sunt oameni care fac nuntă pentru a-și etala opulența. Noi ne-am promis să nu facem asta.Vrem să avem oaspeți fericiți la nunta noastră. Aerul relaxat, prietenos, voia bună și mâncarea îmbelșugată, însoțită de băutură, bineînțeles. Astea vor rămâne în amintirea oaspeților. Cum m-am îmbrăcat eu și dacă am vărsat trei lacrimi sau patru când am ajuns în fața preotului va conta doar pentru părinții noștri și cei câțiva prieteni adevărați pe care îi avem eu și aproape–soțul–meu.

 
Pentru muzică am ales neapărat câteva melodii țopăite de salsa, pasiunea noastră din ultimii doi ani. Acum înțelegeți de ce am căutat atâta o rochie. Trebuia să pot dansa în ea. Am ales și un pic de tango, fiindcă e romantic și multă muzică populară de petrecere.  Întrebați dacă includem și rap și manele în play-list, le-am spus că acestea nu sunt gusturile noastre. Unul dintre frații nașului tot au strecurat o manea în lista dj-ului. Mi s-a părut o lipsă totală de respect față de noi... noroc că nu m-a lăsat soțul să plâng de ciudă și a schimbat repede melodia. V-am spus cât de minunat este? Oricum, n-o să mai recomand nimănui dj-ul nostru. Total neprofesional. Să schimbe melodiile în mijlocul petrecerii. Încerc să uit acest scurt episod al nunții noastre...
Nu am ales serviciul cu norișori pufoși. Am avut ceva asemănător la balul majoratului în liceu și nu mi-a plăcut, în plus putea să declanșeze reacții alergice, iar eu mă știu sensibilă. Decorul rustic a fost suficient pentru o atmosferă caldă și veselă. Am avut mâncare bună, iluminare fantastică și pe cei dragi alături, sănătoși și fericiți pentru noi.
Una peste alta, a fost o nuntă minunată. Mă bucur că am reușit să facem asta. Acum mă odihnesc trei luni, pe plajă la Costinești. Am multe kilograme de pus la loc! Voi la ce fel de nuntă visați?

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu