marți, 30 august 2016

Aplicații google pentru fiecare


Prima parte a articolului este preluată de la această sursa.

10 Google Code Search
De interes în special pentru programatori, este un mecanism destul de incredibil pentru a găsi și parcurge mutitudinea de proiecte sursă publilică. Utilizând opreatorul lang: pentru a limita căutările la un anume limbaj și căutând după numele dezvoltatorului, tipului de fișier, sau componentelor. În articolul original sunt oferite exemple.
9 Google Base
Publică și găsește cu ușurință rețete, cataloage, oferte de vacanță și liste de angajări cu această  aplicație, o metodă de a obține date și informații on-line direct de la Google și fără a folosi un site. Programul oferă date-tip specifice căutării. Ex: rețete căutate după ingrediente, sau ofertele ce închiriere case de vacanță după locul dorit și date precum numărul de camere și ce fel de proprietate este (cabană, conac, hotel, vilă, casă etc.)
8 Google Trends 
Compară cât de polulare sunt anumite cuvinte și subiecte la Google Trends care clasifică numărul de ori un cuvânt sau frază a apărut pe web de-a lungul timpului. Minunat pentru a căuta istoria unui neologism cunoscut și nume de firmă (IPhone etc.). Poți de asemenea compara două cuvinte una față de cealaltă. Ex: Pit GTD vs lifehacker at Google Trends
Google Alerts
Acestă aplicație asigură că toate informațiile desre subiectul unei căutări vin direct pe e-mail, menționând pagini noi unde termenii căutării apar în timp real. Articolul explică felul în care primește subiect de articole în fiecare dimineață și cum aplicația îți poate găsii propriul nume, titlul website-ului sau numele produsului. Pentru a obține rezultate pentru mai multe căutări într-un singur mesaj, separă-le printr-o bară verticală (|) sau combină-le cu „ȘI” (posibil să funcționeze doar cu forma în engleză AND), cum ar fi Ex: viața în sălbăticie ȘI „San Diego”.
6 Căutare cărți Google 
Poți găsi cărți on-line prin motorul de căutare, al cărui spiriduși ce scanează cărți adaugă bibliotecii digitale mereu. Răsfoiește cărți și adaugă-le bibliotecii tale digitale. Notă personală în subsol. Tot aici menționăm Google Scholar pentru a căuta articole, teze, adstacte și articole din publicațiile academice, societăți profesionale, depozite prepublicare, universități și alte organizații academice.
5 Creatorul de pagini Google
Când esti întrebat cum să creezi o pagină web trimite-i la Google Page Creator, o unealtă bazată total pe conexiunea net tip WYSIWYG (nu stiu ce înseamnă asta), care păstrează 100 MB de fișiere gratuit.
4 Google Notebook
Cu toții găsim porțiuni de pagini, citate și imagini peste tot pe internet pe care vrem să le copiem într-o librărie personală, și Google Notebook este un instrument puternic pentru a face asta. Fie că te documentezi pentru un prioect anume, aduni idei în timp ce întâlnești sau iți duci proiectul la bun sfârșit, Notebook ( și extensia sa Firefox) este un instrument puternic și util.
3 Simulatorul de zbor Google
Google nu face simulatoare de zbor, dar ascund unul în ultima versiune a Google Earth. Pentru a accesa simulatorul de zbor, apăsați Ctrl+Alt+A (MAC: Cmd+Opt+A), alegeți avionul, aeroportul și pista. Simulatorul nu este ușor de folosit conform sursei.
2 Scurtături prin tastatură, căutare web experimentală
Ascunsă adânc în Laboratoarele Google este scurtătura prin tastatură pentru căutare web care scoate șoricelul din căutările google.
1 Sketch Up
Program pentru modelare 3D gratuit, oferă oricui posibilitatea de a-și construi virtual casa visurilor, să remodeleze bucătăria, birouri, nave spațiale sau blocuri.
În continuare este menționată lista completă cu aplicații google, atrăgând atenția asupra Parent Search, Google Moon, Google Mars, Grand Central și Google MSN.

În alt articol sunt prezentate următoarele ( o parte din acestea sunt aplicații telefonice):
Google Translate
Cel mai des folosit pentru traducerile de pagini web în limbi necunoscute. Are încă multe probleme, dar ofera traducerea de bază pentru aproape orice limbă cunoscută. Aplicația Google Translate app oferă posibilitatea de a traduce orice poate fi fotografiat cu camera telefonului.
Cronometru   
Poți seta timpul și alarma se va declanșa când expiră acesta.
Cerul pe Google
Poți privi în spațiu ca și cum ai avea un telescop.
Panoramă
Imagini din întreaga lume făcute de alți utilizatori.
Căutare sunete pe Google
Aplicaiție care îți identifică melodia dacă nu știi a cui este.Cărțile nu sunt întodeauna în format complet, unele fiind încă protejate de drepturile de autor.
Eu ador Sketch Up!!!!

joi, 25 august 2016

Ce e de văzut în Bușteni

În dreapta munte; în stânga munte; sus e cerul.
  
sus la pârtia de ski

Vedere cum urci spre Mânăstirea Cantacuzino

Scări la coborârea de la Mânăstirea Cantacuzino

Cascada Urlătoarea, Bușteni


Vedere de la Palatul Peleș, Sinaia

Castelul Cantacuzino

văzut de la distanță