joi, 29 noiembrie 2018

Diferite perspective, același magazin de haine

 Articol scris pentru Super Blog 2018

Imagine oferită de answear.ro

Iulia, la prima ei întâlnire, îndrăgostită lulea:

Contează cu ce te îmbraci. El trebuie să vadă cât sunt de frumoasă, cât îmi place să arăt bine în preajma lui. Să fie mândru că iese în oraș cu mine. Îmi pun cea mai de soi rochie elegantă, cu o pereche de cizme până la genunchi și o curea care să-mi sublinieze talia. Părul îl las să fluture în vânt. E mai natural așa. Machiaj pun doar atât cât să nu încurce la sărutat. La urma urmei, nu contează ce port și cum arăt, el mă iubește oricum. Abia aștept să mâncam o înghețată și să ne plimbăm ținându-ne de mâini prin parc. Oare mă va aștepta cu un buchet de flori, sau cu bomboane? Nu contează, eu îl iubesc oricum. Poate ar trebui să iau o umbrelă? Nu, o să mă adăpostesc sub paltonul lui, ca în filme. Ce romantic o să fie!
Și dacă are sacou?.... 😁
Perechea de ghete este potrivită pentru vreme rea, deci sunt în siguranță.

Marcela, care nu a avut noroc în dragoste:

Prima întâlnire este cea mai stresantă dintre întâlniri (după ce trecem de prima întâlnire, stresul se mută la alte probleme 😄 ).
Dacă ne vedem cu un băiet care se întâmplă să fie și coleg de muncă, deja ne-a văzut aranjate și se așteaptă la același standard. Doar ca nu se poate! Trebuie să arătăm cel puțin mai sexi, dacă nu mai bine! Totul fără să intimideze.

Imagine answear.ro

Dacă băietul este cumva găsit nu știu exact pe unde, sau vă place conceptul de blind date, atunci trebuie o ținută sexi, dar fără să ducă cu gândul la „femeia ușoară” și care, în același timp, să îi dea lui oarecari fiori.
Desigur, contează nivelul social la care ne situăm. Asa cum vedem prin telenovelele spaniole, sărăntocii cu sărăntocii și bogătașii cu bogătașii, dar avem mereu câte o protagonistă - „Cenușăreasă” pe care super–doritul–mascul–bine o ia în „palatul” lui.
În viața reală, bărbații nu vor să cheltuie prea mulți bani pe ce nu are motor sau nu vâjâie. Dacă ne prezentăm la prima întâlnire cu ultima rochie de la o mare casă de modă – presupunând că tipul știe că respectiva haină este de la o casă de modă cu pretenții – s-ar putea s-o ia la goană. Nici haine șterse nu merge să purtăm. Domnii se uită la TV și la ziare cu tipe... și îmbrăcate, și au anumite standarde. Dacă purtăm haine care ar putea părea ieftine, s-ar putea să creadă că nu ne permitem să trăim din proprii bănuți și că o să așteptăm de la ei să țină casa și, implicit, garderoba.

Imagine answear.ro

Ținuta: o adevărată dilemă

Mergeți pe calea de mijloc. Un palton bun, într-o culoare care ne avantajează. De asemenea, forma paltonului ar trebui să evidențieze întâi ce avem mai bun... Mergeți cu o fustă, dar nu neapărat una foarte scurtă... sau, mă rog, ... în funcție de curaj! Un pantalon este totuși cea mai comună alegere. Poate hotărăște că vrea să vă plimbe cu motocicleta, dacă scrie în CV că are 😄. Ținuta îngrijită și machiaj cât mai simplu. Să nu-i facem pe bieții băieți să creadă că purtăm mască și că sub ea suntem un balaur. Cu cât îi convingem că nu avem coarne sub fondul de ten, cu atât mai bine. Pantoful: neapărat cu toc. Măcar un pic, așa!

Indiferent dacă sunteți Iulia sau Marcela, Answear vă oferă o gamă largă de haine și încălțăminte de unde să alegeți ce vreți să purtați.

marți, 27 noiembrie 2018

Fapte bune de Crăciun cu BCR

Articol scris pentru SuperBlog 2018
 
De Crăciun, fii mai bun, fii adevărat!

Bursa binelui
– așa vine vorba.
Pasionat de jocuri, competiție și fapte bune? O combinație cam ciudată, dar cu aplicabilitate pe ziua de azi. Nu vă încadrați? Articolul vă este dedicat și dumneavoastră. Eu nu uit pe nimeni.😁
Bursa binelui este un program al BCR prin care oricine poate contribui, fie ca voluntar, fie prin donații, la sponsorizarea diferitelor ONG-uri. Fonduri pentru cadouri de Moș Crăciun, găsirea unor stăpâni iubitori pentru animale abandonate, programe culturale, tot ce va place! Programul este adresat oricui dorește să ajute din puținul său pe altcineva. Funcționând ca o platformă de crowdfunding (sponsorizare colectivă), Bursa Binelui organizată de BCR, premiază anual primele trei programe cu cei mai mulți susținători, dublând sumele pe care aceștia au reușit să le strângă. Pentru cei cu dor de victorie, aici e de voi. Vă puteți susține ONG-ul favorit să câștige.
Fundraising-ul este un procedeu, încă de mare actualitate, prin care o organizație oferă publicului de rând oportunitatea să susțină o cauză în care crede sau să ajute un nevoiaș, chiar dacă nu-l va cunoaște poate niciodată. Case de copii, azile de bătrâni, spitale aflate în zone izolate, sau centre de ajutor social, toate au nevoie de fonduri, iar acum, înainte de sărbători, putem să le înseninăm un pic zilele prin contribuția noastră.

Zeciuiala!

Atunci când își cumpărau ceva, când primeau bani sau când voiau să li se întâmple ceva bun, oamenii ofereau bani. O sumă adesea calculată la 10% din ce obțineau, pentru a păstra binele de partea lor.
„Ți se întâmplă ceva bun, dă și tu ceva în schimb!”
Este un gând bun, care vă va ajuta să deveniți „mai buni”. După fiecare cumpărătură pe care o faceți pentru sărbători, puneți câțiva leuți separat. Când se strâng mai mulți, dați-i cuiva care are nevoie sau folosiți platforma online de care v-am vorbit și ajutați pe cineva de acolo. Nu vi se percepe nici un comision pentru tranzacții. Puteți face fapte bune pe tot parcursul anului cu ajutorul Bursei Binelui, dar acum, că mai e puțin și vine Decembrie, avem un motiv în plus.
A fost Black Friday, vine perioada cadourilor, poate sunteți în post... E un moment foarte bun să vă alegeți pe cineva să ajutați.
Nu puteți ajuta din diverse motive, dar cunoașteți o organizație care are nevoie de fonduri. Recomandați-le să-și facă un cont și să se înregistreze pe platforma Fapte Bune BCR. Nu îi veți ajuta financiar, dar, prin dumneavoastră vor avea șansa de a fi ajutați de oamenii care deja donează pentru cauze similare. Tranzacțiile se fac online, prin EuPlatesc.ro. Ei garantează siguranța datelor personale și datorită lor nu se percepe acel comision de care v-am spus mai devreme. Nu ratați ocazia de a face fapte bune. Platforma e deschisă tot timpul anului. înregistrarea ONG-ului pe platformă este foarte ușor. Se creează mai întâi un cont, apoi se urmează niște pași explicați la rubrica Ajutor
Gândiți-vă la copiii care visează la cadourile de la  Moș Crăciun. Pentru voi este doar o campanie, pentru ei este un strop de speranță, pe care tot voi puteți să-o transformați într-o reală bucurie!
 
Sărbători fericite! Ho! Ho! ho!
 

duminică, 25 noiembrie 2018

Casa de „la țară” a lui Gelu

Articol scris pentru Super Blog 2018, proba 22
Astăzi voi readuce în atenția voastră un alt moment din viața lui Gelu și Doli  😊
Sponsorul probei:
Vinem-Ieftim.ro
-Intră! Atenție la prag! E cam scund, dar ca să găurim peretele e cam complicat și ne place mult  modelul acesta de ramă... e greu să o găsim la dimensiuni mai mari. O să-i vină rândul și ei, mai ales că ne înțelegem așa de bine cu echipa de la Vindem-Ieftin.
Gelu avea chef de vorbă. Insistase să meargă Duminica dimineața, știind că părinții lui vor fi la biserică:
- Vreau să vezi cum a aranjat tata casa. L-am ajutat și eu, desigur, dar el a muncit cel mai mult, cot  la cot cu meseriașii.
Doli păși cu grijă în casa frumos aranjată. La intrare, peretele avea un stil rustic, ceea ce-i place lui Gelu. Un maron-roșcat cald, fără să pară țipător. Pe podea era gresie cu model granulat, mat, în zona de la intrare, atât cât să protejeze parchetul de noroi... Parchetul! o culoare plăcută. Odată ce depășeai partea de la intrare, un covor des și pufos se întindea până la capătul celălalt al camerei.
-Parchetul l-am cumpărat tot în același timp cu restul. A fost o comandă mare, dar per total am plătit mai puțin, fiindcă au venit toate cu aceeași mașină. Consultantul le-a găsit.
A condus-o ușor spre living. De fapt nu era living. Familia lui Gelu a vrut să păstreze aspectul tradițional al casei bătrânești, așa că au renovat fără a pierde acele elemente care dau farmec caselor de chirpici. Firida era frumos aranjată; păstraseră și cucumeaua*. La verandă păstraseră stâlpi de formă rotundă și baghetele de pe tavan erau înlocuite cu un model apropiat cu ce avuseseră înainte, explică Gelu.
-Pe cele de pe colț le-am scos. Erau greu de îngrijit. Stai să vezi ce bine s-a conservat grinda! Are o culoare frumoasă iar, pentru scara de la pod, consultant-ul de la Vindem-Ieftin a găsit câteva opțiuni convenabile pentru noi de unde am ales. 
Despre baie ce era de spus... Optaseră pentru o nuanță deschisă de bleu. Aveau faianță asortată cu gresia de pe jos și bagheta de pe mijloc avea floricele ce înveseleau întreaga încăpere. Cabina de duș era pe colț și chiuveta avea o mască voluminoasă, unde Doli concluzionă că încap de toate.
În mijlocul camerei care, înainte se numea bucătăria de iarnă, era o masă din lemn, iar pe jos aveau mochetă. O opțiune ciudată pentru bucătărie, comentă Doli, iar Gelu îi explică vesel că nu găteau aici, doar serveau mesele când era un eveniment special. 
-De obicei mâncăm în bucătăria de vară. E chiar camera următoare și având ieșire direct afară se aerisește mai ușor.
Peretele fals avea un model ales de mama lui Gelu, după cum spunea char el și era de culoare crem. În colț păstraseră cuptorul pe lemne.
-A! Da, funcționează, răspunse Gelu în timp ce cobora scara de la pod, dar nu-l folosim. E mai simplu să gătim la cel pe gaz. Plus, încă nu am reușit să mă lămuresc dacă îmi trebuie vreo aprobare în plus.
- Aici avem o zonă cam amestecată, mărturisii tânărul când ajunse în pod. În partea aceea am pus resturi de material și mama atârnă rufele dacă e ploaie afară. Pe partea aceea, spre dreapta încă nu ne-am hotărât ce să facem. Vin aici când vreau să mă uit în curte de sus. Mă simt la înălțime! glumi el și Doli recunoscu fără dificultate că ea ar fi pus două fotolii, niște scaune joase și o măsuță rotundă.
-Să-ți arăt tigla metalica! E foarte bună! Am avut șindrilă înainte. Tinea răcoare vara și cald iarna, dar ar fi fost prea scump să punem șindrilă. Așa, tigla metalica Bilka, am găsit-o la un preț bun, tot prin site-ul acela de care ți-am zis. Nu pot să-ți spun cât de greu e să găsești un  pret de acoperis bun! La început am vrut să mergem pe alt tip de țiglă, dar, după ce am văzut câteva recenzii video de la cei care au mai comandat prin Vindem-Ieftin, tata a hotărât că e bună. Știi ce umblă tata pe internet. E cel mai versace utilizator de google de pe toată strada! Vecinii îl invidiază. Mereu găsește tot ce îl interesează. Nelu de vis- a-vis îl cheamă pe la el să bea o dușcă și să-l mai învețe ș pe el câte ceva. Să-ți mai zic ceva de acoperiș: avem un cuib de berze! L-ai văzut când am venit.  Nu mai folosim coșul, avem centrală, dar nu l-am dat jos ca să se întoarcă berzele primăvara la noi. Să vezi ce pui fac! Am poze cu ele. In curând o să umplu un album. Mama zice că le harțuiesc. Eu zic că nici nu le pasă.
- Arată ca o casă a visurilor, Gelu!
- Grozav! așa să le spui și alor mei. O să fie tare mândru tata când o să-i lauzi casa. Și eu o să pot să le prezint fata visurilor!
 
*cucuneaua este luminatorul găsit în podul casei, în zona de sud a țării i se spune așa.

vineri, 23 noiembrie 2018

Despre piele cu ASLAVITAL

Articol scris pentru Super Blog 2018
 
imagine: ASLAVITAL
O piele sănătoasă nu înseamnă numai cea pe care o vedem la TV/ în reviste. O piele sănătoasă înseamnă pielea hrănită cu mâncare sănătoasă și apă curată. Pielea sănătoasă este cea care trăiește într-un mediu cu foarte puțin fum, ferită de praf și cu suficient soare ca să poată sintetiza vitamina D, importantă în asimilarea calciului în oase.
Felul în care este lumea în prezent nu ne permite totuși să bifăm toate aceste cerințe. Avem o muncă de birou, adesea cu jaluzele trase și iluminare artificială, mergem la serviciu pe jos sau cu autobuzul - oricare variantă duce la concluzia că suntem înconjurați de gaze de eșapament. Dacă mai trăim și într-o zonă aflată în vecinătatea unei uzine sau altui tip de fabrică, avem parte și de rezidurile eliminate de aceasta. Adăugăm stresul, nervii și un regim alimentar „pe fugă” sau plin cu fast-food și, la sfârșitul zilei privim nemulțumiți culoarea sau aspectul pielii.
Trebuie să ne iubim pielea! Este stratul protector care ne permite să trăim. Nu este o podoabă, nici o carte de vizită. pielea este o parte a corpului nostru. Nu trebuie să aibă nuanța nu-știu-cărei vedete care trăiește prin Florida, sau să arate netedă, cum vedem la actrițele de kpop. Adevărat: o piele frumoasă este de cele mai multe ori și o piele sănătoasă. În Asia, aspectul pielii este direct asociată cu un regim de viată sănătos. Tot pielea este partea exterioară a corpurilor noastre, al doilea lucru pe care oamenii îl observă la noi, după ochi. Așa că pielea feței suportă nenumărate alterări pentru a oferii privitorilor plăcere. Pentru femei, aceste alterări iau forma machiajului: ruj, fard, fundație, pudră peste fundație, produse pe bază de grăsimi pentru a adera pe piele, care, la rândul lor, „colecționează” de-a lungul zilei toate particulele, bune și rele din atmosferă. Nu vă aruncați acum toate smacurile la coșul de gunoi. Dacă nu vă mutați pe vărful muntelui unde particulele grele nu ajung, tot ve-ți intra în contact cu mediul urban. Din păcate este foarte prezent și sunt puține șanse să se obțină îmbunătățiri. Toate toxinele acestea ne afectează pielea. Ne afectează și plămănii și prin extensie întreg organismul, dar nu putem face nimic ca să schimbăm asta și avem un anumit nivel de abaptare fiindcă am crescut în mediul acesta așa că nu intrați în panică. Suntem toți familiarizați cu pozele din China, unde oamenii nu se văd din cauza pulberilor acumulate de pe urma emisiilor din uzine. Să fim recunoscători că nu trăim acolo! Putem să ne ajutăm organismul cu plimbări prin zone verzi, exerciții fizice și alimentație.
Cât despre piele, în momentul în care am văzut reclama la TV cu noua gamă Aslavital Mineralactiv, creată pe baza argilei 100% naturale am privit-o cu oarecare interes. Câteva zile mai târziu eram pe site documentându-mă mai cu amănuntul. Principalele beneficii: hidratarea, detoxifierea tenului și protejarea sa împotriva efectelor stresului urban, regenerarea celulară naturală... până acum sună bine! Mai departe!
Masca detoxifiantă cu cărbune, Peel-Off promite să elimine toate impuritățile acumulate în piele și să permită porilor să respire. Să vedem dacă se ține de cuvânt! Pe site-ul lor, este recomandată și persoanelor cu vase de sânge proeminente, roșeață ridare prematură și racții alergice.
Apă micelară cu argilă conține argilă 100% naturală din munții Pădurea Craiului care nu a fost tratată chimic. Bună pentru revigorarea pielii după o zi grea. Dimineața, înainte de machiere, se aplică pe fată gât și decolteu.
Emulsia demachiantă detox este folosită pentru demachiere, așa cum putem vedea în descriere și este o soluție bazată pe aceeași argilă 100% naturală. Este bună pentru tenul iritat și nu necesită clătire.
Dacă sunteți în căutare unor produse antirid cu aceste ingrediente, aveți noroc. Gama de produse include și o serie de tratamente antirid, iar aceasta este disponibilă în magazinele de brand Gerovital şi Farmec, în magazinul online www.farmec.ro, dar și în hypermarketuri, supermarketuri și magazinele de specialitate din țară
 
imagine: ASLAVITAL
Linkuri utile:
Facebook @farmec.romania
Instagram @farmec

duminică, 18 noiembrie 2018

Și la Royal Boutique ne-am dus!

Articol scris pentru Proba 20, SuperBlog
Imagini oferite de Royal Boutique Hotel Poiana Brasov + sursele citate

I-am zis „Da”.
Ne-am pus poze pe facebook, din acelea în care eu am inelul pe deget și spun tuturor că am zis „da”, iar el pune aceeași poză în care zice că i-am zis „da”. Dar n-a fost destul... Așa că, a vrut să mă audă și toate rudele noastre, cu tot cu vecinii și prietenii, spunând „da” și, cum ni se spune de mici că orice fată visează la o nuntă ca-n povești, am acceptat să punem pirostriile. Până aici, totul bine. De aici înainte, a început coșmarul.
Înainte să mă întrebați, vă spun că ne-am gândit să angajăm o agenție, dar când am văzut prețurile ne-am enervat. „Ne putem mobila casa de banii respectivi”, a zis el (ceea ce am și făcut), așa că am recurs la sfaturile unei prietene care tocmai făcuse nuntă cu două luni în urmă. Ea ne-a dat toate detaliile din lume și ne-am dus - întins - la Royal Boutique Hotel, Poiana Brașov. Ne-a spus că dacă dorim un salon de nunți în Brașov, acesta este el!

Imagine de pe pagina facebook Royal Boutique Brașov
Acolo beneficiem de peisaje minunate, sală suficient de mare pentru lista noastră provizorie de 78 de inși, la care s-au adăugat, în ciuda eforturilor de a păstra numărul fix, cunoștințele noi din anul care a urmat până la nuntă... Destul cu invitații, eu sunt vedeta!
Abia am găsit rochia perfectă! Viitorul meu soț s-a „rezolvat” cu șase luni în urmă. Băftosul! El și-a luat costum alb, găsit în primul magazin cu haine de lux în care a intrat. Doamne, ce geloasă sunt!
Desigur, este numai vina mea! În primul rând, eu nu mă puteam mulțumi cu o rochie plictisitoare! Eu trebuia să arăt divin cu o rochie care nu s-a mai văzut! Acum stau cu ochii la mine în oglindă și încerc să nu oftez la gândul că o voi purta doar odată... Trebuia să fi făcut o nuntă simplă cu zece invitați, la marginea unei poienițe pline de flori, dintr-o rochiță albă de vară și cu zero tam-tam. Atunci nu mă mai stresam atâta!
Totuși, am ajuns până aici, mergem mai departe. Lasă, că mâine ne ducem pe munte în cele mai sportive ținute din lume! Sper să nu-mi scrântesc glezna diseară. Am tocuri de 13 cm și intenționez să dansez pe ele! „De ce?” vă întrebați. Păi, e nunta mea, n-o s-o petrec stand pe scaun!?
Acum am vorbit destul despre mine și cât de fericită și cat de mândră sunt că mă mărit cu cel mai grozav bărbat din lume. Să vă spun ce am pregătit pentru invitați. Oricât de importantă mă cred eu, ca mireasă, trebuie să ofer invitaților mâncare și muzică bună. Pentru cei care nu au venit cu mașina, am organizat autobuz ca să-i aducă și să-i ducă de la hotel, iar celor care au dorit să stea peste noapte le-am căutat camere alăturate de ale noastre (v-am spus că la închirierea sălii, am primit cazare în Poiana Brașov, mai precis, în hotel,  2 camere matrimoniale gratis? Am uitat. Revenim.)
Totuși, pe acești oaspeți am avut grijă să nu-i avem prea aproape... Vrem să dormim după nuntă, să ne bucurăm și noi de munte ziua următoare...
O nuntă, din punctul meu de vedere, este memorabilă prin cum te face să te simți când ești acolo. Sunt oameni care fac nuntă pentru a-și etala opulența. Noi ne-am promis să nu facem asta.Vrem să avem oaspeți fericiți la nunta noastră. Aerul relaxat, prietenos, voia bună și mâncarea îmbelșugată, însoțită de băutură, bineînțeles. Astea vor rămâne în amintirea oaspeților. Cum m-am îmbrăcat eu și dacă am vărsat trei lacrimi sau patru când am ajuns în fața preotului va conta doar pentru părinții noștri și cei câțiva prieteni adevărați pe care îi avem eu și aproape–soțul–meu.

 
Pentru muzică am ales neapărat câteva melodii țopăite de salsa, pasiunea noastră din ultimii doi ani. Acum înțelegeți de ce am căutat atâta o rochie. Trebuia să pot dansa în ea. Am ales și un pic de tango, fiindcă e romantic și multă muzică populară de petrecere.  Întrebați dacă includem și rap și manele în play-list, le-am spus că acestea nu sunt gusturile noastre. Unul dintre frații nașului tot au strecurat o manea în lista dj-ului. Mi s-a părut o lipsă totală de respect față de noi... noroc că nu m-a lăsat soțul să plâng de ciudă și a schimbat repede melodia. V-am spus cât de minunat este? Oricum, n-o să mai recomand nimănui dj-ul nostru. Total neprofesional. Să schimbe melodiile în mijlocul petrecerii. Încerc să uit acest scurt episod al nunții noastre...
Nu am ales serviciul cu norișori pufoși. Am avut ceva asemănător la balul majoratului în liceu și nu mi-a plăcut, în plus putea să declanșeze reacții alergice, iar eu mă știu sensibilă. Decorul rustic a fost suficient pentru o atmosferă caldă și veselă. Am avut mâncare bună, iluminare fantastică și pe cei dragi alături, sănătoși și fericiți pentru noi.
Una peste alta, a fost o nuntă minunată. Mă bucur că am reușit să facem asta. Acum mă odihnesc trei luni, pe plajă la Costinești. Am multe kilograme de pus la loc! Voi la ce fel de nuntă visați?

 

O Țară a Surâsului lui Budha

 
Articol scris pentru SuperBlog 2018, proba 19
Imaginile au fost puse la dispoziție de sponsorul probei, CHRISTIAN TOUR, dar sunt și de pe internet

sursa foto: Christian Tour

Ultima verificare:
Acte, bani, biletele de avion
Valiza cu haine:
 • schimburi pentru 3 zile, deși stăm 7 (călătorim light de câțiva ani);
 • o pereche de blugi, o fustă neagră, câțiva ciorapi opaci care pot trece drept leggings (cât mai colorați, dar iuni) și 3 bluze (2 care pot trece drept rochie lungă, ca să nu mă chinui prea tare);
 • șampon (de obicei este în hotel, dar eu m-am învățat să-l iau);
 • trusa de farduri și ojă;
 • placa de păr (e mai ieftin decât să merg la un salon, plus, e posibil ca localnicii să nu înțeleagă ce vreau);
 • diverse lucrușoare pe care le ia fiecare cu el când pleacă de acasă;
 • desigur fiindcă facem această excursie fix de revelion trebuie să includ niște rochii elegante, oricât de problematic ar părea;
 • soțul își strecoară și el 2 pantaloni și 2 bluze pe unde mai rămâne loc.
Geanta de mână:
 • laptop-ul;
 • telefonul;
 • sandwich-ul pentru drumul până la aeroport;
 • apa (sticlă de 1/2, s-o bem până la avion, pentru că mereu ne-o iau cei de la vamă... reguli absurde de zbor);
 • aparatul foto, lentilele de schimb, filtrele, trepied-ul, multe carduri de memorie;

Unde mergem?
În Thailanda! Cunoscută ca „Țara Surâsului lui Budha”, plină de exotic și culori tari.

sursa foto: Christian Tour
Am hotărât să nu mai amânăm și să oferim cititorilor noștri niște articole mai demne de atenție. 
După ce le-am promis un articol fantastic pentru revelionul 2019 nu a mai rămas decât să alegem destinația. Christian Tour are o rubrică intitulată „Oferte speciale Revelion”, rubrică pe care, odată ce am deschis-o, am avut de combătut intens toate ofertele. El a vrut Dubai, eu am vrut Thailanda. Am dat cu banul și am câștigat. Eu nu pierd niciodată! L-am întrebat de ce nu pierd niciodată când dăm cu banul pentru vacanțe și a schimbat repede subiectul. Hmm... ce misterios e omul ăsta al meu 😉.
Pentru călătoria noastă am optat pentru oferta de Revelion Christian Tour. Site-ul se încarcă de obicei destul de repede, deși am avut surpriza de a aștepta în zadar să ni se deschidă pagina în câteva rânduri. Odată deschisă, am tastat în motorul de căutare Revelion în Thailanda. Am avut trei oferte, dintre care am optat pentru cea cu romantism garantat, cea care include traseu pe insula Krabi.
Pe insula Krabi vin multe cupluri tinere pentru a-și petrece câteva momente de neuitat în luna de miere. Noi am depășit etapa, dar nu ratez nicio ocazie de a mai fura câteva momente ca acelea și de a mă bucura de plaja moale.


Imagini cu insula Krabi, sursa: internet
Dar am început cu partea a doua a excursiei. Întâi vom ajunge cu avionul în Bangkok. Printre lucrurile pe care dorim cu tot dinadinsul să le vedem se numără Complexul Regal din Bangkok, sediul familiei regale și al guvernului, cu imensa statuie de jad verde a Iluminatului și Mânăstirea lui Budha de Smarald.


Palatul Regal, sursa foto: internet
Un alt loc de văzut este cartierul Khau San, cea mai modernă parte a capitalei thailandeze, unde zi și noapte este foarte multă viață și găsește fiecare, după gust, tarabe, restaurante, hoteluri, pensiuni etc. De aici ne luăm suveniruri. Încercăm să nu luăm suveniruri voluminoase, dar sunt lucrușoare care chiar nu mă lasă să trec pe lângă ele... Că tot v-am vorbit de zona comercială, piața plutitoare este o curiozitate pe care vrem s-o vedem. Aflată la 85 de kilometri de capitală, piața Damoen Saduak, unde găsim fructe exotice de tot felul și mâncăruri tradiționale thailandeze preparate pe loc. Am discutat cu el dacă să îndrăznim să cumpărăm și „oarecari” mâncăruri exotice (gândaci, lăcuste.. scorpioni)... poate ne facem doar o poză cu o porție sub nas. Încă ne mai gândim 😁.

Piața plutitoare sursa: internet
Oferta include un sejur de 7 zile și în costuri sunt incluse mesele, biletele de avion și transportul de la aeroport și între capitală și insula Krabi. Compania aviatică este Quatar Airwais și chiar suntem curioși ce fel de servicii oferă.
Înainte de a pleca am urmărit câteva articole despre cultura thailandeză, să fiu pregătită. Un articol util am găsit chiar pe blogul agenției de turism Christian Tour. În privința manierelor pe care trebuie să le abordeze străinii în spațiul public thailandez, ei pun mare preț pe atitudinea politicoasă, atât față de oamenii în vârstă, cât și la adresa familiei regale, chiar și față de numeroasele statuete Budhiste, răspândite peste tot prin Thailanda. Îmbrăcămintea trebuie să fie decentă. De asemenea gesturile afectuoase nu sunt apreciate în public. Foarte important! În temple, picioarele nu trebuiesc îndreptate spre statuile reprezentându-l pe  Budha.
Până una alta, noi suntem gata de plecare și abia așteptăm, la întoarcere, să vă povestim cum a fost.
Să aveți un revelion minunat în compania celor dragi! O să facem multe poze!


Golden Mount, un templu foarte frumos din Bangkok, sursa: internet

luni, 12 noiembrie 2018

Dorințe fashion de Black Friday

Să va spun cât de reticentă sunt față de comenzile on-line? Dacă mă trezesc cu cine știe ce orătanie în cutia poștală? Dacă nu mi se potrivește numărul? Dacă mi se încurcă comanda? Dacă... dacă... dacă.... La Answear însă ei promit posibilitatea de a primi hainele acasă, de a le proba și de a păstra din ele doar ce se potrivește și să trimitem restul înapoi... 
Odată pe an e Black Friday (teoretic, practic mai fac un Black Friday de Vară, ca să mai facă nițică vânzare). Cu atâtea reduceri la magazine și magazinașe, există riscul de a cheltui mai mult decât era inițial prevăzut în buget... Per total, produsele  cumpărate de Black Friday trebuie să se încadreze în două categorii:
 1. utile; 
 2. plăcute.
Dacă reușesc să le îmbine pe amândouă, e și mai bine. Acum, provocarea rămâne să găsim ce să cumpăram...

Ghid de supraviețuire Black Friday

 1. faceți o listă cu ce vă trebuie;
 2. tăiați de pe listă tot ce ați pus acolo și, de fapt, nu vă trebuie;
 3. adăugați ce i-ar trebui și altui membru din famlie; o să vă prindă bine în decembrie;
 4. în funcție de ce buget aveți, puteți adăuga din cele tăiate la punctul doi, ca să vă rasfățați un pic;
 5. mergeți la magazine la care știți că veți găsi reduceri majore;
 6. nu cumpărați doar fiincă scrie reducere pe etichetă! Uitați-vă bine dacă merită!
Selecția mea pentru iarna asta e așa...
Fiindcă vine iarna, dacă nu ne-am echipat vara, când erau mai ieftine ghetele/ cizmele, trebuie să ne găsim ceva pentru sezon. Fie că luăm chestiuțe „de fiță” sau doar practice, alegem ce ne place mai mult.

Bluze de damă! Nu putem da greș cu o bluză sau două. Bune peste tot, gata de orice situație, la ținute atât sport cât și elegante. Dacă nu luăm acum când avem ocazia, atunci când?


imagini de pe answear.ro
 
Fiind perioadă de reduceri, putem să alegem și oareșce lucruri mai elegante, mai greu de achiziționat la prețuri întregi. Blugi mai de firmă și pe care nu ne-am încumeta să aruncăm privirea în condiții normale.  
 
 

imagini de pe answear.ro

O! Și să nu uităm de genți de damă! Mereu mai găsim o geantă pe plac! Atenție, aceasta poate intra la punctul 2. Rochițele, la fel.
 
Ca idee, aveți grijă cu Black Friday! Cumpărați cu responsabilitate!
 

Articol scris pentru SuperBlog 2018

Visul American

San Francisco
Visul American. O sintagmă care a mânat oamenii să-și părăsească locșoarele și să înceapă de la zero în „Țara tuturor posibilităților”. Avem povești cu oameni de succes, care au găsit acolo tot ceea ce le trebuia și nu au dat înapoi de la nimic pentru a transforma tărâmul străin în locul lor. Avem și povești nefericite cu oameni care nu au reușit și a căror urmă s-a pierdut. Și avem și poveștile celor care sau întors și care au adus cu ei ideile, și bune și rele, dobândite în afară. Despre unii dintre aceștia aș am fost invitată să vă vorbesc astăzi, mai precis, beneficiarii programului Work and Travel.
Programul este pus la dispoziție de guvernul SUA tuturor celor curioși să pună piciorul pe meleagurile Târîmului fagăduinței. Acest program se adresează studenților la zi din orice facultate și presupune ca, timp de 4 luni, studentul să muncească în Statele Unite. Programul este făcut în așa fel încât studentul să lucreze și să călătorească prin America în timpul petrecut acolo. Adică faci bănuți și te plimbi!

Avantaje Work and Travel


New York
Pentru că este un program organizat prin colaborarea dintre statul SUA și, în cazul nostru, România, ai garantat locul de muncă acolo. Nu se pune problema ca vreunul dintre noi să ajungă în America și acolo să se trezească fără contract și pus să aleagă între a rămâne să muncească unde s-o nimeri, sau a pleca înapoi acasă. Procesul de selecție este riguros și sunt aleși doar cei care într-adevăr sunt potriviți pentru astfel de încercări. Nu, nu este ușor să pleci 4 luni într-o țară străină. Trebuie să fii pregătit. 
Apoi, dacă ați vrea să porniți în căutarea norocului de capul vostru, pentru permisul de muncă în străinătate în afara zonei UE (mai ales în SUA), trebuie să aveți întâi pe cineva care să vă dorească acolo. O companie care vrea să aducă un străin în America, pentru a-l angaja, trebuie să plătească multe taxe. Sunt multe formulare de completat și birocrație cât cuprinde. În concluzie, firmele preferă să-și limiteze selecțiile la zona patriei. Iar, în cazul în care ar găsi omul fără de care nu s-ar putea, persoana străină ar trebui să facă dovada pregătirii (facultate, diplomă de absolvire) în domeniul în care va lucra odată adus în Statele Unite. Altfel, nu este acceptat. Toate astea descurajează companiile americane în procesul de selecție a personalului străin. De unde putem concluziona că nu este ușor să obținem un permis de muncă în SUA. Pentru călătorii este mai ușor, dar pentru muncă este aproape imposibil...

Marele Canion
Work and Travel oferă asistență în obținerea acestui permis de muncă. Fără el nu poți lucra în SUA. Garanția pe care o oferă agenția guvernului SUA: studentul va reveni în țara lui după cele 4 luni pentru a termina facultatea. De aceea acest program este dedicat exclusiv studenților, care nu sunt în ultimul an de facultate sau sunt în ultimul an de facultate dar au un master deja hotărât pentru anul următor. Se evită riscul ca aceștia să rămână „pripășiți” pe acolo. SUA are destui imigranți, nu vrea alții în plus.
Alt avantaj este ajutorul oferit pe tot parcursul procesului de pregătire. Odată admis în program trebuie obținut un împrumut, împrumut care va plăți toate taxele și deplasarea în SUA, plus perioada până la primul salariu. Împrumutul este oferit prin BRD și automat este mai ușor să-l obținem dacă avem în spate o agenție care garantează că vom da banii înapoi. De asemenea, admișii primesc sfaturi și recomandări de la echipa Work and Travel Vacanțe Speciale.
Contactul cu o țară străină, mai ales cu America este important pentru viitorul ca angajat. Pe lângă ce veți pune în CV, mai este și mediul diferit unde veți ajunge. Fie că vrem, fie că nu, oamenii cască ochii când aud de America. Pe de altă parte, poți experimenta pentru 4 luni cum e să fii „de capul tău”. La întoarcere îți vei aprecia părinții. Întâlnești oameni noi și dai piept cu mentalități get-beget americane. Nu poți face asta de acasă, în mod sigur (decât pe YouTube... ) Eu în America n-am ajuns, dar am avut ocazia să beneficiez de o bursă Erasmus la o facultate în Spania și am avut contact acolo cu oameni din toate părțile lumii - China, Iran, Marea Britanie, cu polonezi, italieni, chiar și cu... americani 😁. Odată ajuns în Statele Unite, exersezi limba engleză în mediul ei natural și poți chiar să ai ocazia să exersezi și altă limbă în funcție de locul de muncă. Un student care studiază italiana la facultate poate lucra într-un hotel care găzduiește clienți italieni și să fie în contact cu aceștia zilnic. Și, dacă toate astea nu v-au convins, uitați-vă la ce puteți vizita:

Montana
 


Articol scris pentru SuperBlog 2018.
Imaginile au fost oferite de CND Turism Vacante Speciale


 

duminică, 11 noiembrie 2018

Halate, costume, bluze și uniforme

sursă: eHalate.ro
Acum cîțiva ani mă uitam mereu la Anatomia lui Grey. Era la modă și, oricum, eram în urmă...
Doctorițele erau mereu îmbrăcate în halate medicale și unifoeme albastre... sau erau verzi? și făceau mai mult sex decât să trateze pacienții... Nici acum n-am văzut finalul. Cred că orice serial care începe să-și omoare personajele pentru un plus de dramă a lungit povestea prea mult.
Uniformele lor erau mereu impecabile și am învățat în timp că folosesc doar culori care ajută la vederea clară a fluidelor în sala de operație (vrede și albastru deschis).
Asistentele nu erau foarte interesante, dar îmi amintesc că aveau uniformă roz. La un moment dat mi-am pus întrebarea: „De ce nu au și ei uniforme mai frumoase?” Răspunsul este foarte simplu. Sunt cadre medicale, nu sunt puse acolo să arate bine. Deși auzim zilnic cum femeile frumoase au succes pe lângă doctori, e bine să ne păstram optimismul și să credem că, atât femeile, cât și bărbații din sistemul medical sunt acolo pentru că pot salva viețile oamenilor și trata bolile corect.
Acum că am fost optimiști, să vedem câteva uniforme frumoase care ar putea destinde atmosfera în cabinetul medical.
Uniformele de asistente pot avea diverse culori, sau imprimeuri ca să atragă. Mai ales copiilor le-ar prinde bine să albă la ce se uita când trebuie să facă injecție. Vizualul este un aspect important al vieții noastre. Ne poate face viața mai frumoasă sau ne poate crea disconfort. Oricât am vrea să evaluăm lumea bazându-ne pe valorile care nu se văd, trebuie să recunoaștem că nu se poate.
Uniforma este unul dintre aspectele branding-ului unei firme, în cazul nostru a unei clinici. O reputație bună este benefica unei clinici, permițând atragerea unor noi fonduri, a unor noi pacienți. La rândul lor, mai mulți pacienți înseamnă fonduri pentru echipamente noi, performante, care să ajute la rândul lor munca medicilor/asistenților în tratarea bolnavilor. Deși aceste aspecte se regăsesc mai ales la clinicile particulare, uniforme folosesc și în spitalele publice. O uniformă în îngrijită inspiră încredere și profesionalism. Nu trebuie neglijată!
Am selectat câteva bluze medicale cu imprimeuri care mi-au plăcut (sursă: eHalate.ro).

 
Acum că ne-am clătit ochii împreună vă doresc să nu aveți nevoie să vizitați spitalele prea curând, iar dacă o faceți să fie doar pentru controale de rutină.
Tot pe site sunt și diverse echipamente de lucru.
Sănătate!


Artiol scris pentru SuperBlog 2018

joi, 8 noiembrie 2018

Despre Japonia - cum să ajungem pe acolo

Articol scris pentru SuperBlog 2018


Astăzi este o zi importanță pentru mine. Trebuie să îmi fac curaj și să vă mărturisesc mica pasiune pe care o am pentru Japonia și cultura lor - în special pentru artă. 

Atracția mea pentru cultura japoneză a început odată cu Sailor Moon. Pe vremea aceea nu știam prea multe despre japonezi, dar anii au trecut și eu am mai aflat câte ceva... Printre altele, am aflat că japonezii nu arată ca desenele animate (ochii mari, picioare lungi și superputeri – bine, pe ultima o știam deja, am fost un copil precoce). Totuși, faptul că oamenii aceștia aveau ațâta imaginație și cum reușeau să realizeze desenele acelea atât de bine m-a fascinat.
Da. Ceea ce m-a atras cel mai mult la Japonia a fost partea de imagine și valoarea acestea în societate. 
Al doilea contact cu Japonia l-am avut când a apărut filmul „Memoriile unei Geisha”, film bazat pe o carte care a creat furori și a dus la adevărate dezbateri despre: ce a spus corect și ce a spus greșit Arthur Golding. 
La momentul respectiv, eu vedeam doar niste fete micuțe, machiate frumos, cu părul foarte negru într-o lume TV unde blondele mai mult dezbrăcate și cu picioare până în gât defilau. (Nu prea mă uitam la filme de epocă atunci). Decorațiunile, chimonourile colorate, politețea, ce mi se părea dusă la extrem, mi-au stimulat imaginația. Ce mi-am dorit la momentul respectiv a fost să văd lumea respectivă mai de aproape. Găsisem niște forumuri pe care se postau cuvinte traduse din limba japoneză și reguli de gramatică... Au fost niște ani frumoși!
A mai trecut ceva timp și, acum, deși nu pot spune că am învățat o grămadă despre limba și cultura japoneză, și nici nu pot afirmă că am citit romanul menționat în paragraful anterior, încă îmi mai place să vad și să citesc lucruri legare de partea intorică și tradițiile din Țara Soarelui Răsare. (Partea de tehnologie artificială, pe care o promovează extrem cercetătorii japonezi, mă lasă rece din păcate... Uneori chiar mă sperie!) 
Îmi plac peisajele, imaginile cu temple și stampele japoneze. Mai nou am descoperit și cultura lor pentru miniaturi și teatrul de păpuși. Pe scurt, mi-ar plăcea să merg pe acolo cândva! Atât în Tokio cât și la Kyoto (centrul istoric al țării) și prin împrejurimi pentru a admira peisajere acestei țări pline de mistic. 
Este greu să organizez de capul meu o excursie atât de complexă, așa că, în momentul în care Exact Travel mi-a adus la cunoștință că se ocupă de așa ceva, i-am ascultat cu mare atenție.

Japonia cu Exact Travel Club

Mi-au căzut ochii pe excursia organizată cu ocazia abdicării împăratului actual în 2019. Este organizată în mai, când înfloresc cireșii – unul dintre cele mai frumoase perioade pentru a vedea această țară.

 • Turul obiectivelor principale din cele mai importante locuri din Japonia: Tokyo (capitala)  –  Kamakura – Tochigi - Hakone (Muntele Fuji) – Kyoto – Nara – Osaka –  Miyajima – Hiroshima. Un circuit care reușește să cuprindă cele mai importante locuri de văzut din Țara Soarelui Răsare!
 • Circuit în Japonia cu ghid vorbitortor de japoneză și ghizi locali pentru fiecare loc în parte
 • Grup organizat
 • Bilet de avion, hotel, taxe de aeroport, unele mese incluse în preț
 • Plimbare cu feribotul 
Un motiv în plus să apelez la ei ar fi cei 20 de ani de experiență pe care o au în organizarea de circuite în Japonia. Au organizat excursii în diverse perioade în care sunt serbări culturale în această țară (cu ocazia faimoasei sărbători a florilor de cireși, în Kyoto, în Tokio etc.)
Ieri chiar m-am uitat la traseele lor din Coreea, o altă țară pe care mi-aș dori s-o văd. K-dramele și K pop-ul sunt de vină... Una peste alta, ofertele lor sunt frumoase. Vă invit să vă uitați pe ofertele și vacanțele lor. Puteți să aflați câteva lucruri noi despre Japonia.


marți, 6 noiembrie 2018

Sănătatea copiilor noștri imagine


Articol scris pentru SuperBlog


Astăzi am pentru voi povestea Liliei*, vecina mea nutriționisă:

„Liniștea de dinaintea futunii. Stau în fața ușii unui amfiteatru unde se află un grup de tineri, părinți și viitori părinți cărora urmează să le spun cum este corect să mănânce și cum ar trebui să-și hrănească familiile. Îți dai seama ce mă așteaptă! Desigur, o parte dintre ei chiar doresc să afle lucrurile astea, alții se gândesc cu groază că iar o să le spună cineva ce nu au voie să facă, alte interdicții.
Trebuie să reușesc să încurajez acești oameni să îmbrățișeze o viață sănătoasă. Îmi așez bine cravata cu buline (trebuia să fi optat pentru o ținută mai degajată... Acum ce să fac, trebuie să mă descurc), inspir adânc și intru.
Sunt întâmpinată cu căldură. Fără aplauze, doar cu căldură. Câteva priviri ostile mai în spate, dar nu pot să mă las intimidată. Spatele drept, privirea senină și un zâmbet de mă dor fălcile.
Trebuie să pomenesc dezavantajele unei alimentații nesănătoase:
Îngroșarea arterelor care duce la proasta circulație a sângelui
Obezitate
Colesterol crescut
Lipsa substanțelor necesare pentru organism
Încerc să trec repede peste consumul de junk-food. Este făcut în așa fel încât să vrei mai mult, cu cât mănânci mai mult. Deja primesc priviri rele de la publicul meu. Unii chiar mormăie că muncesc toată ziua, nu au când să gătească și îi cred. Dar tot nu pot să fiu de acord cu ei. Nu vor renunța niciodată dacă eu fac asta.
Am ajuns la subiectul conferintei: Alimente sănătoase!
Semințe, fibre, fructe și legume. Oricât de bună ar fi slănina, carnea de pasăre și peștele sunt cele care păstrează organismul sănătos. Nu pot sub nici o formă să le interzic să consume mâncarea lor preferată – numai persoanele cu probleme de sănătate cunoscute primesc astfel de sfaturi fără să excludă complet opiniile nutriționiștilor. Mâncarea este importanță. Trebuie discutată cu grijă.
Încep cu pastele de bună calitate. Continui cu semințele de chia, care ajută și la siluetă, nu doar ca vapoare nutritivă.
Imagine: www.sanovita.ro/
Fructele uscate, lichide multe – nu sucuri cu chimicale! 
Cred că am reușit să punctez esențialul.
Încerc să aduc în discuție și mâncarea bio, fără a-i îngrozii pe tinerii părinți care nu mai știu cum s-o scoată la capăt cu salariile. Am reușit să trec prin toate. Acum le cer să-mi pună câte întrebări vor ei și, spre încântarea mea, câteva mămici rămân să vorbească despre diverse cu mine.
A fost o zi solicitantă, dar sunt mulțumită! Conferința: SĂNĂTATEA COPIILOR NOȘTRI a fost un succes!”

___________
*Lilia este un personaj fictiv. Nu am vecine nutriționiste.

duminică, 4 noiembrie 2018

Câte bordee, atâtea certificate!

Articol pentru SuperBlog 2018Fie că vrem, fie că nu trebuie să locuim undeva. Că stăm cu chirie sau ne permitem să ne cumpăram propriul nostru „cuibușor”, trebuie să ne gândim la avantajele și dezavantajele fiecărui loc în parte. Oricât de mult ne-ar încânta o un locșor, dacă sfârșim în a face frigul iarna s-ar putea să nu ne bucuram prea mult timp de el.
Și, chiar dacă „o vorbă bună poate ține de cald trei luni de iarnă”, un bun agent de vânzări poate să ne vrăjească cu vorbe dulci, dar nu ne va plăti factura la curent, gaz și apă an după an. De aceea trebuie să verificăm bine certificatul energetic pentru viitorul nostru „acasă”.
Certificatul energetic este un document care trebue prezentat obligatoriu la cumpărarea/ închirierea unei locuințe. În acest certificat este acordată o notă de la A la G (A fiind cea mai mare) cantității de energie pe care o locuință o solicită pentru a satisface nevoia de confort. Pragul este unul stabilit de UE și este important pentru că, pe termen lung, o casa cu o notă mai mică va consuma mai multe resurse decât una cu notă mai mare, afectând bugetul locatarilor.
Mai clar, se folosesc niște echipamente pentru a măsură zonele pe unde se elimină căldură (iarna) și răcoare (vara). În urma acestor evaluări se estimează cât de mult va păstra o temperatură stabilită o locuință. Pierderile de căldură pot crește factura la căldură iarna și nimănui nu-i place asta.
Apartamentele și casele cu note mai bune au un preț mai mare, așa că ați fi tentați să optați pentru casele cu certificate energetice cu note mai mici. „Ce luați pe mere dați pe pere” pentru că veți plăti ani și ani pierderile din casă sau veți cheltui în plus pentru a remedia situația locuinței.
Pentru cei care vor să-și vândă o locuință trebuie apelat la astfel de servicii pentru termografia imobilului. Nu numai că este obligatoriu prin lege, dar puteți cere un preț mai bun pe o casă cu adevărat bine „împăturită”. Pentru asta trebuie să contactați un auditor energetic unde să va prezentați cu vraful de acte corespunzător 😁.
Rămâneți vigilenți și alegeți cu grijă!

joi, 1 noiembrie 2018

Criză vestimentară!

Proba SuperBlog 2018
Sponsor: Answear

 
Dimineață devreme. Deschid dulapul și e gol.
 
- Unde sunt pantalonii mei?
 
Liniște totală...
Clar, sunt la ceva gen Camera ascunsă, altfel nu mi se putea întâmpla așa ceva. Mă uit în cealaltă parte a dulapului. Fericire! Încă mai am restul hainelor. Dar, ce mă fac! Pantalonii? Nu prea e vreme de fustițe în perioada asta. O! Stop. Și astea au dispărut. Evrica! Mai este încă perechea de blugi de damă.
Ha!
Lasă că vă arăt eu vouă. O să fiu o floare toată săptămâna. Uite așa!
 
 Sursă: answear.ro
 
 
Luni
Interviu de angajare. Problemă! Acum trebuie să fac impresie.
Smacuri? Avem.
Bluze albe, care nu se șifonează? Avem.
Sacou de damă? Avem.
...Cu pantalonii trebuie să mă limitez la blugi... Și nu-mi iau tocuri fiindcă oricum nu știu să umblu pe ele. Încălțămintea de damă a fost mereu o provocare! Ha! Pentru azi m-am rezolvat!

-Ați văzut, voi - care mi-ați furat pantalonii??
 
Culmea! Ăștia nici nu răspund.

 
Marți
Cumpărături. Nu, nu-mi cumpăr alți pantaloni. Trebuie să mi-i aducă pe ai mei înapoi. Doar sunt ai mei! Au valoare sentimentală! Mă duc să iau d'ale gurii. Îmi iau o bluză lejeră, adidași, o geacă mai sport și blugi. Am dat și pe la sacouri bărbătești. Să văd ceva drăguț. Așa, nu sunt tentată să cumpăr.

Miercuri
Azi stau acasă. Gătit și curățenie. Cam multă curățenie de făcut. Așa se întâmplă când amâni lucrurile prea mult. Zi lungă, dar m-am descurcat cu o bluză de trening.

Joi
M-au chemat cei de la interviu. Vor să-mi dea o șansă! CU CE MĂ ÎMBRAC! O bluză plăcută, iuni, albastră, vestă în carouri cu nasturi... E ușor classy și, cu perechea mea de pantofi, arăt char office! Acum trebuie doar să-mi pun sacoul pe umeri și să fac față.

Vineri
Am noroc! Se termina săptămâna și n-o să creadă noi mei colegi că nu am altă pereche de pantaloni. Sâmbăta și Duminica nu se lucrează la firmă. Azi iau o altă cămașă, roșie. La firmă important e să ai rezultate. Nu prea contează ce culoare e cămașa pe care o porți. Norocul meu. Cea roșie are volănașe și se asortează minunat cu cerceii.

Sâmbătă
Trei dintre colegii cu care am păstrat legătura din liceu merg la munte. M-au invitat și pe mine. Din fericire nu este traseu de alpinism. Nu că n-ar face față perechea de blugi, dar aș vrea să-i mai port și pe viitor. Noroc cu bluzele sport!  Am scăpat și pe ziua de azi!
 
Sursă:  answear.ro
Duminică
Azi stau în casă. Aproape am reușit. Sper să-mi revină garderoba la normal Luni...
Pe la 7 seara țâââr telefonul. Colegele de la noul loc de muncă vor la discotecă. Ce bine că sunt petrecăreață. Am zis „da”. Cum am închis telefonul, mi-a venit să mă iau la palme... Pantalonii mei slim cu sclipici nu sunt! Eh! Soarta! Blugi pe picioare, cizme cu platformă și un maieu cu spatele gol. Arunc o vestă - care e vestă doar cu numele - pe deasupra și sunt gata. Machiaj strident și ceva spumă în păr și m-am scos!
Iuhuu! Să înceapă petrecerea!

Luni
Pantalonii s-au întors în dulap. Experți! Nu i-am văzut intrând sau ieșind. Trebuie să-mi schimb iala la ușă! Măcar mi-am primit pantalonii înapoi.   😊