vineri, 9 martie 2018

Personajele feminine preferate din romane

Dacă v-ați uitat în calendar știți că ieri a fost ziua femeii. Eu am încercat să mă gândesc la un articol demn de o asemenea zi, dar numai după ce am văzut un top personaje feminine preferate mi-a picat fisa! Așa că, după o întârziere de o zi, iată topul meu ( top bazat pe ultimele cărți citite.... am o memorie groaznică a numelor)Fără a avea o ordine anume, iată-le 😁:
Diana Slavu din Panza de păianjen de Cella Serghi. O femeie complicată, o luptătoare într-o lume a bărbaților, unde trebuie să-și facă loc, într-un timp când femeia era privită ca un obiect de decor, cu drepturi minime. Supraviețuitoare a războiului, trăind o dragoste neîmpărtășită, reușește să fascineze bărbații din jurul ei într-un mod pe care eu nu-l înțeleg.
Vin, seria Născut din ceață de Brandon Sanderson. O războinică neinfricată, puternică, hotărâtă, capabilă să meargă până la capăt pentru a-i ajuta pe cei în care crede. Mai este și relația ei adorabilă cu Elend, dar ă sta nu este un atribut al ei 😂
Charlotte Bennet din Instrumentele mortale de Cassandra Clare. Am petrecut ceva timp ascultând recenzii la Shadowhunters și, cum filmul City of Bones n-a reușit să-mi trezească interesul pentru seria  Instrumentele mortale (pe lângă ciudatul triunghi amoros care niciodată nu mi-a plăcut) am renunțat să-l citesc. Dar, când am văzut că există o serie a acestei autoare plasată în perioada lui 1878 am zis că pe asta o pot citi (plus că are doar 3 părți, ceea ce e rezonabil dacă o punem alături de cealaltă serie de 6 😄). Charlotte trebuie să se lupte cu prejudecățile vremii, să aibă grijă de un institut și să lupte cu creaturile întunecate, toate în timp ce are grijă de un soț zăpăcit și de niște adolescenți cel puțin zvăpăiați.
Basia din Pan Volloyovsky de Henri Senkievicz. Adorabilă, bătăioasă și hotărâtă! Merită citittă!
La mulți ani fetelor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu