vineri, 26 ianuarie 2018

Winter Biannual Bibliothon 2018

Salutări!
Săptămâna asta am fost ocupată cu Winter Biannual Bibliothon (care tradus ar suna cam așa: Tona de cărți de două ori pe an – sesiunea de iarnă). Este un eveniment organizat de niște booktuberi (tineri care câștigă un oarecare venit de pe urma promovării cărților pe care le primesc de la edituri pe youtube). Pentru a-și asigura trafic pe cont ei organizează tot felul de evenimente printre care și acesta. Timp de o săptămână, să încerce să citească tot timpul (sau aproape tot timpul).

Important: nu sunt partener cu ei și nu am fost plătită să vorbesc despre ei...le fac reclamă pe gratis cum s-ar zice printre răutăcioși. Blogul meu este independent și mă ocup de el în timpul meu liber. Motivația: Pur și simplu astfel de evenimente ne pot încuraja să citim și pot ajuta la desființarea idei că nu e cool 😕 să stai cu nasul în carte.


Mai dearte, pentru această provocare am ales câteva cărți și am sfârșit prin a citi altele 😄

Evenimentul a început din ianuarie 20 și se termină azi 26.

Prima carte pe care am citit-o a fost Every Heart a Doorway de Seanan McGuire. Citită în engleză, fiindcă mi-a fost lene să caut dacă a fost tradusă în română, nu o recomand nimănui sub 15 ani. Pe lângă pasajele despre membre și organe sfârtecate, există discuții despre masturbare, ascunderea de crime față de lege și sexualitate (dacă nu v-au ajuns celelalte motive). Oh! Mulți mulți monștri, uitasem 😂 Nu mi-a plăcut prea tare. Are personaje diverse: ca orientare sexuală, rasă, mod de viață... ce mai vreți voi, probabil o are 😂 Pe aceasta am încadrat-o la: carte sub 200 de pagini și la boli mentale, provocarea având câteva cereri de urmat.

Apoi am parcurs Cei doi tineri din Verona de William Shakespeare. Scurtă, nostimă, doar dialog, nu-mi puteam dori mai mult. Și pentru că tot eram la Shakespeare, am citit și Richard al II-lea, tragedie de data aceasta și una destul de bună... Pe amândouă le pot incadra la carte despre care nu știai nimic înainte, dar încă mă gândesc dacă o să pot să adaug pe una din ele la titlul cărți menționat în altă carte.
Începută, tot cu ocazia provocării, dar lăsată neterminată este Agentul secret de Joseph Conrad care îmi place mult până acum.

Voi ce părere aveți despre provocările la citit, dar despre booktuberi? Cunoașteți un booktuber român?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu