marți, 24 iulie 2018

Cartile copilariei mele

A început dinainte de a știi că a început. Bunica, mama, ne citeau din cărți colorate povești. Cât înțelegeam eu din ce citeau ele, nu știu, dar pozele mi le amintesc. Așa că am zis să răstorn casa cu dosul în sus și să caut cele câteva cărți cu povesti care au mai rămas întregi 😂 să vi le arăt și vouă. Nu știu dacă mai sunt printate în prezent. Eu le-am avut de mai bine de 20 de ani. Poate le găsiți la anticariate dacă vreți să le dețineți.


Pinoccio de Carlo Collody 

Este una dintre cărțile pe care mi-a făcut placere să o privesc chiar dacă n-am parcurs-o niciodată cap-coadă. Spre rușinea mea, singurul motiv pentru care știu cum se termină Pinnocchio este că am văzut câteva adaptări pe micul ecran 😳 Stăteam minute întregi admirând aspectul de păpușă al fetei. Și reprezentarea animalelor este genială!

Craiasa Zapezi de Hans Cristian Andersen

Cândva, voi avea  abilitatea de a crea astfel de desene în acuarelă! Până atunci, voi păstra această cărticică cu ilustrații în topul celor mai frumoase cărți pe care le am ❤


Robin Hood, ilustrat de Iacob Desideriu

Pe acesta părinți mi-au cumparat-o în engleză. Încă n-am citit-o 😂. Știu povestea, asta e problema. Sunt conștientă de problemă, dar pot face puțin ca să schimb asta.

Și dacă vă spun cât m-a inspirat cartea asta să desenez cai!?


Fram ursul polar de Cezar Petrescu, artist Iacob Desideriu

De fiecare dată când vedeam ecranizarea acestui roman, deschideam această carte și reciteam primele câteva capitole. Este o carte genial ilustrată, animalele arătând realist, culorile sunt pline de farmec și sunt veșnic recunoscătoare că o dețin!
Uitați ce fețe au copii ăștia!!!Poate văzând fragmentele astea de text vă vine poftă să-l citiți!

Și cât farmec are acest urs!

Frumoasa de pe stea - artist Vasile Pintea

Această carte este doar un alt exemplu de măestrie în arta culorii și acuarelei. Din păcate acestei cărți i-a zburat coperta. Hei! N-am spus niciodată că am fost cel mai îngrijit copil! 😁 Plus, eram doi: eu și fratele meu. Când punea unul mâna pe ceva, îl voia și celălalt! 😅 Ei, să nu exagerăm... Doar din când în când.


Domnul Goe de Ion Luca Caragiale

Despre asta ce să va mai spun! E genial ilustrată. Singura pe care am citit-o cap coadă în copilărie. Trebuia să știu ce e cu figurile astea caraghioase! Cuprinde  toate schițele autorului.

Și ceva nou: Marea Carte a Unirii de Vasile Lupasc, vol I, ilustratori: Catalin Crișan și un artist rus (nu mai stau să caut autorul).
Notă informativă: nu va trebuiesc cărți ilustrate ca să convingeți copii să citească. Trebuie să va vadă și pe voi cu o carte în mâna. Că o carte cu poze ajută, corect! Dar mai depinde și de alți factori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu