marți, 23 octombrie 2018

Butic super șic!

Pentru proba Super Blog de astăzi, Colop România a vrut să afle ce aș face cu un gravator laser.
Numai bine.
Uite ce idee am avut.
Cei dintre voi care mă urmăresc pe alte platforme de socializare știu deja că aloc mult timp desenului. Raportat la ce obțin financiar de pe urma lui, ar trebui să nu desenez deloc. Ei bine, desenul nu a fost niciodată o metodă de a face bani pentru mine. Dar azi m-am gândit că ar putea deveni.
Cum aș face asta?
Urmărind alți artiști în social media, am învățat câteva lucruri:
Aș deschide un butic foarte șic unde aș vinde brelocuri, semne de carte, tricouri, stampile personalizate și afișe făcute după desenele mele originale. Vă place până aici? Stați să vă explic cum s-ar întâmpla asta.

imaginile au fost editate de mine și desenele îmi aparțin

Primul lucru pe cate l-aș face ar fi să creez o ștampilă artistică, cu design potrivit buticului meu. Poate cu inițialele mele pe ea sau ale buticului, dacă mă hotărăsc să-l numesc altfel... Mă mai gândesc, încă n-am ajuns acolo.

Ce aș face cu o stampilă artistică? Aș folosi-o pentru a personaliza afișele pe care le-aș oferi clienților mei. Print-uri după desenele mele ambalate cu grijă plus o semnătură și o ștampilă. Foarte oficial și o dovadă în plus că îmi apreciez clienții. Un secret al vânzărilor de succes: să-ți tratezi clienții cu cea mai mare considerație!

 Hai să vorbim despre pesimism: veți spune că pentru asta aș avea nevoie să îmi fac o ștampilă și aceea costă. Îmi veți spune că nu pot să găsesc brelocuri de forma acea ca mai sus. Îmi veți spune că este imposibil să facă cineva semne de carte exact în forma pe care o vreau eu. Îmi veți spune că e greu, că oameni nu dau bani pe brelocuri și semne de carte… Lăsați-mă să visez. Nu mă costă nimic. Plus, s-ar putea să vă înșelați.

Gravator laser BCL-0605MU sursa:  http://bodorlaser.ro/

Sunteți, totuși, bine informați. De aceea intenționez să-mi cumpăr un gravator laser. Gravatoarele cu laser de la Colop România pot grava în plastic, lemn, acryl, piele, metal și sticlă. De hârtie nu mai e cazul să pomenesc, o rezolvă cât ai clipi. Sunt folosite cu precădere în scopuri publicitare, pentru realizarea diverselor afișe, pancarte etc. Gravatorul laser BCL-0605MU ales de mine nu are dimensiuni foarte mari, așa că aș putea să-l țin pe o masă oaecare, fără un loc special amenajat. Pe lângă asta, are un capac de plexiglass transparent care permite urmărirea procesului „de devenire”. Masa de lucru, conform descrierii producătorului, se poate ridica/coborî 15 cm pentru a grava pe obiecte mai înalte/groase. Are și ținere de minte. Dacă am bafta unei pene de curent, își reia activitatea din punctul în care s-a întrerupt. Cu un astfel de aparat mi-aș putea crea singură produsele. Nu ar trebui să dau comandă în locuri specializate unde, dacă nu vreau o cantitate suficient de mare, refuză să-mi facă matriță pentru ele. Nu aș avea problema cu depozitarea. Aș produce exact atâta cât mi s-ar cere și aș livra imediat. „Print on demand” - imprimare la cerere. În cazul meu, gravare. 
Tot cu gravatorul acesta minunat mi-aș crea niste rame personalizare pentru tablorile mele. Așa aș putea cere un preț bun pe originalele mele fără să aud comentarii de genul: „O să trebuiască să-i schimb rama. Nu vrei să mai lași un pic din preț?” Un original trebuie să aibă valoare prin sine, dar ca întotdeauna, micile detalii cum este rama, prezentarea și alte "chițibușuri" pot ajuta.
Pe lângă asta, există piața on-line. Acolo pot încărca o poză, o mică descriere și prețul, iar doritorii vor comanda. Eu le-aș grava și le-aș trimite… Simplu, nu? Ei, e un pic mai complicat de atât, dar așa este cu toate afacerile mici. Important pentru succes sunt optimismul, dar și hotărârea.
Și dacă aș reuși să intru și pe piața înghesuită de nunți și botezuri unde să vând mărturii, cred că aș avea destul de mult succes.
Voi ce credeți? Ce ați face cu un gravator laser?


😊

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu